Cavit Murtezaoğlu – Virtüözler
- Albüm İçeriği
- Albümden Notlar
- Sanatçı : Cavit Murtezaoğlu
- Albüm Adı :Virtüözler & Cavit Murtezaoğlu
- Albümü Yasal Olarak Dinlemek İçin : TTNet Müzik
- Satın Almak İçin : Esenshop |idefix |
- Albümde Bulunan Parçalar :
1. Gülebatın (Bu Dağda Maral Gezer) İman Caferi / Klarnet
2. Kime Ne Ayhan Orhuntaş / Gitar
3. Hardasan Yar Murat Süngü / Çello
4. Kimdir Bu Gelen Tuncay Korkmaz / Ağız Mızıkası
5. Gel Gör Beni Arslan Hazreti / Kemança
6. Şah Hatayi Erdal Erzincan / Bağlama-Şelpe
7. Sarı Gelin Alihan Samedov / Balaban
8. Yüreğim Mahmut Turan / Tulum
9. Yalgızam Can Hazreti / Piyano
10. Serandip Mircan Kaya / Vokal
11. Getme Getme Gel Natalia Mann / Arp
12. Azabın Sonu İzzet Kızıl / Perküsyon
Albüm tanıtımı;
Kendinden bahsettirecek önemli müzikal çalışmalar için ülkemizde bulunan İran-Tebriz doğumlu Cavit Murtezaoğlu tam 12 virtüöz’ün katılımıyla avant-garde bir albüme imza atıyor.
Gülebatın (Bu Dağda Maral Gezer), Kime Ne, Hardasan Yar, Gel Gör Beni Aşk Neyledi, Sarı Gelin, Yalgızam gibi bilinen eserlerle birlikte Cavit Murtezaoğlu’ nun bestelerinden oluşmuş 12 eseri içeren bu albüm’de başta Erdal Erzincan, Alihan Samedov, Mircan Kaya, Mahmut Turan, İzzet Kızıl gibi 12 önemli virtüöz ve sazları bir araya geldi. Albümdeki 12 parçanın her birisi Cavit Murtezaoğlu’ nun eşsiz yorumunun bir virtüöz ve entsruman’ın birleşmesi olacak.
Albümün ilk klip parçası “Hardasan Yar” Ömer Kadir tarafından çekildi ve yakında televizyonlarda yayınlanmaya başlayacak. Aynı zamanda müzik marketlere sunulan CD’lerde de bu klip, müzikseverler tarafından PC’de izlenebilecek.
Cavit Murtezaoğlu 1962 yılında İran’ın Kuzeybatısındaki Tebriz şehrinde doğdu.
İran devrimine geçiş sürecinde kendi kültürüyle daha yakından ilgilenmeye ve içsel dünyanın yolculuğuna başladı. Bu yolculukta daha fazla bilgi elde etmek için Bakü Konservatuarında okudu ve İslam Rızayev’ in öğrencisi oldu.
Yeni bir ses sistemi oluşturdu. Azerbaycan makamlarına Neva makamını Trio olarak ekledi. Bakü’deyken ‘Tebrizim’ adlı bir albümü yayınlandı. İran’a döndükten sonra ‘Senli Günler’ ve ‘Susmam’ adlarında iki albüm çalışması yaptı. Film ve belgesel müzikleri hazırladı. 'O 3’ (Leyla-Mecnun) adlı bir müzikale imza attı. '101 Nefes' adlı bir şiir kitabı yayınlandı.
Felsefi yazılar yazdı. İran, Avustralya ve Türkiye’de felsefi seminerler verdi, sempozyumlara katıldı.
İran’da sahne yasağı uygulandı. Birçok alternatifi olmasına rağmen İstanbul’da yaşamayı tercih etti.‘Kimdir Bu Gelen’ adıyla ikinci şiir kitabı Azerbaycan’da yayınlandı. İçe dönüş (Fi-pa bilgisi) yöntemlerini ele aldığı felsefi çalışmalarını metotlaştırdı.
Yirmi yıla varan eğitim tecrübelerini, İstanbul’da kendi metoduyla ses eğitimi dersleri verdiği, ‘Ses Atölyesi’nde yoğunlaştırdı ve bir kitap halinde toparladı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencileriyle eğitmenliğe devam eden Murtezaoğlu ayrıca Beykent Üniversitesi'nde 'Şan-Solfej ve Sahne Organizasyonu dersleri veriyor.